Graviditet og vaccination mod Covid-19

ByLægerne på Amagertorv

Graviditet og vaccination mod Covid-19

Sundhedsstyrelsen er kommet med gode svar på en række ofte stillede spørgsmål om graviditet i forbindelse med vaccination mod covid-19.

JEG ER GRAVID/JEG AMMER. SKAL JEG VACCINERES?

Nej. Du skal vente med at blive vaccineret til du ikke længere er gravid eller ammer. Det skyldes, at vaccinerne ikke er blevet testet til gravide og ammende. Kun i særlige tilfælde vil man anbefale gravide at blive vaccineret – fx hvis der er tale om alvorlig sygdom, og en læge derfor vurderer, at det er nødvendigt at blive vaccineret

HVOR LANG TID SKAL DER GÅ, FRA MAN ER VACCINERET, TIL MAN BLIVER GRAVID?

Der er i Danmark ingen anbefaling om, at man skal vente i en bestemt periode efter vaccination mod COVID-19, inden man bliver gravid.

JEG FORSØGER AT BLIVE GRAVID/GØRE MIN PARTNER GRAVID. KAN JEG BLIVE VACCINERET?

Ja, du må gerne blive vaccineret, hvis du forsøger at blive gravid/gøre din partner gravid.

JEG ER BLEVET GRAVID, SIDEN JEG FIK 1. VACCINATION. HVAD GØR JEG MED STIK NR. 2?

Vi anbefaler, at du venter med 2. vaccination til du ikke længere er gravid eller ammer.

VIL VACCINATION GØRE DET SVÆRERE FOR MIG AT FÅ BØRN?

Nej, vaccinationen påvirker ikke evnen til at få børn – hverken for mænd eller kvinder. For alle tre vacciner, vi lige nu har i Danmark, er der udført dyrestudier, som viser, at der ikke var vaccine-relaterede virkninger på hverken hunnernes fertilitet, på drægtigheden eller på fosterets udvikling før eller efter fødslen.

Kan være en tegneserie af en eller flere personer og tekst, der siger "SUNDHEDSSTYRELSEN [corona covid-19 covid- COVID-vaccination og graviditet? နុំ + Vaccination A COVID-19"

About the author

Lægerne på Amagertorv administrator